My First Day At IB11B !

Fösta dagen som gymnasieelev, första dagen som elev i IB11B.Vi är 24 elever, 18 tjejer och 6 killar.

IB ( International Baccalaureate) är en internationel standar ( som natur eller sam) utbildning som ger dig behörighet till universitet i hela världen. linjene är egentligen 3 år men och lektionerna är på engelska man får givetvis frga lärarna på svenska om man inte förstår något =).
IB linjen är egentligen 2 år men här i Sverige gå man ett såkallat pre-IB år.
1. För att man ska få en uppvärmning i att använda det engelska språket.
2. För att en gymnasie linje MÅSTE vara minst 3 år i Sverige.
3. Och i resten av världen (stora delar iallafall) går man 10 år i grundskolan. Med andra ord man går årskurs 1,2,3... 8,9 och 10. Detta gör det enklare att söka till universitet i resten av världen sen.

När eleven är klar med sin utblidning och får sitt "Bilingual Diploma" klassas hon/han som moderstalande i engelska. I år 2 har man även möjligheten att studera IB utomlands som utbytesstudent vart man än önskar i världen( och det nu finns en IB skola).


Walking on the world...


Otanjoubi omedetto !!!!!

Denna fina kille fyllde 18 igår egentligen men jag hade glömt att jag hade min blogg så han får firas 2 dag senare:( *skämms*
Nakajima Yuto en av medlem av det populära japanska pojkbandet Hey Say JUMP!
Anyway hittade den här bilden på FB fan sidan väldigt fint gjort av FieqaYutO'11' antar jag.
Många fina bilder på denna fina pojke(man)!!!! =3

knäpper på tangenterna

Ibland får jag verkligen lust att spela på mitt älskade keyboard som jag köpte förra året. Även om jag inte använder det varje dag så älskar jag det. Annars hade jag inte spenderat mina egna pengar på det.
Just nu är jag helt insatt på att lära mig spela Monochrome no kiss av SID! Det är en så vacker och mystisk låt på ntt sett. Den är öpningslåten för Kuroshitsuji( BLACK BUTLER) en mangaserie jag förljer. Ska jag satsa på att kunna den till jul?
Haha vi får hoppas. Jag har iallafall märkt att det är mycket enklare att spela nu än det var för mina fingrar är inte lika stela längre och det flyter på lättare. Men ett par lektioner skulle inte sitta fel!
Title of song : Monochrome No Kiss / Monokuro No Kissu
Songs by SID
Kuroshitsuji Original Soundtrack

RSS 2.0