Icecream party !!!!

omnomnomnom glass party tvådagar i rad nu!!!!


Kaos!!! O.o

Både mitt skrivbord och min byrålåda  var en katastrof! Och eftersom jag var en anning sysslolös bestämde jag mig för att fixa till dem lite. Det tog sin tid men nu är det klart och jag kan äntligen använda mitt skrivbord igen ^^









On My Way Back...

En tågresa är redan mysig men med TegoMass i hörlurarna blir den perfekt. Miso soup är extremt skön att lyssna på, plus deras engelska är söt!!!


På väg till Stockholm!

Ska hälsa på mammas kompis, kusinerna och syrran. Och imorgon ska jag på körsbärsblommans dag firandet i Kungsträdgården! Hoppas det blir fint väder ^_^


Off we go~

Jag och min alltför tunga skolväska på väg till vännerna i plugget!


bye bye...

Singoalla~<3

Vi fick en ny bok att läsa i svenskan i måndags och tills imorgon ska vi ha läst och analyserat till sida 44. Detta blir våran sjätte bok som vi läser i svenskan den här terminen...tror jag? det känns som om jag har glömt någon elle några (MAX 3).

I alla fall den här gången blir det Singoalla av Viktor Rydberg. Tillskilldnad från den seaste boken vi läste (Strindbergs Hemsöborna) som jag fick kämpa mig igenom, kände jag direkt att den här boken skulle vara roligare att läsa! Det är ju två helt olika genrer men ändå...



Singoalla är en romantisk riddarberättelse från romantikns epok( är det för obvious, men romantisk och romantiken är två olika saker >_<')

Den handlar helt enkelt om adelspojken Erland som förälskar sig i en romska ''Singoalla'' och hur deras relation utvecklas. tills på fredag ska vi läsa till sida 77. Eftersom jag inte kommit så långt i boken återkommer jag när imorgon när jag läst till sida 77.

bye bye!



Dubble födelsedagshälsning nr.2!

Det är inte att jag glömmer bort deras födelsedagar, eller rättare sagt jag blir påmind på internet av alla andra! Men här kommer en dubble födelsedags hälsning igen, nu är det dags för.....




Arioka Daiki!

Ännu en Hey Say JUMPersom når sin 21 årsdag!
Även om han är 21 kan han fortfarande växa ifråmn sina ~165 cm!
Hoppas han fortfarande kommer var sitt lilla barnsliga jag i JUMP även om han ses som vuxen i japan nu:)



och sen så har vi...


Morimoto Ryutaro!


Jumps föredetta medlem men som ändå alltid kommer vara en del av jump för fansen! Hur blev han sjutton innan mig O.o
Japp denna lilla pojke hann bli 17 innan mig...Även om han inte är medlem i JUMP längre( pågrund av en rökningsskandal) och valde att fokusera på studierna istället. Good luck with that, Hamster Boy!


The Hunger Games

Kom på att jag såg Hungerspelen för ungefär en månad sen... men aldrig skrev något om den!
Erhm... förlåt :(  Bättre sent en aldrig antar jag.


Jag och en kompis gick och såg filmen den 24 mars. Först kom hon över hit och lämna sina saker. Vi gick ner på stan och käkade  var sin kebabtallrik innan filmen. Såg årets bästa film och drog oss sedan hemåt.

Hungerspelen måste vara en av de bästa filmerna som någonsin gjorts. Jag har inte läst böckerna...än,  så jag vet inte hur mycket i filmerna som inte stämmer överens med böckerna. Men kompisen jag gick med är väl hälsosamt beroende av de och hon verkade extremt nöjd med resultatet.



Jag har väntat med att läsa dem i ett år just för att jag inte ville bli besviken på filmen ifall de tog bort eller ändrade massor. Men från den ljusa sidan... nu har jag böckerna kvar tills nästa film kommer ut! :D



Om ni inte har sett den, gå och se den!!!


LÄTT LURAD INDEED =S

Första April var ju som sagt i söndags och jag var fulltmedveten om det hela dagen. Ändå blev jag extremt lurad av andra JE fangirls den dagen! läste ett rykte om att Jin Akanishi hade sagt upp sig från Johnny's Entertainment och jag kan ju säga att jag gick på det helt! Eftersom Johnny ställde in alla hans konserter i Japan som straff att han gifte helt oplanerat i Februari...
Ex-KAT-TUN member Akanishi Jin (27), who recently married Kuroki Meisa (23) without informing his agency prior, announced March 31st that he has officially resigned from Johnny’s Jimusho.

Akanishi said in an issued statement, “My time with the agency has been an amazing experience and I have learned many important things, but I am now ready to proceed on my own. For me and my family’s sake, I will continue to do my best. Please continue to support me in my future activities.”

The Jimusho has also released a statement, “We are sad to see one of our precious talents leave, and we wish him the best in his future projects.”

It is not clear how this event will coincide with Akanishi’s punishment issued by the Jimusho only days earlier, in which Akanishi’s Japan Tour was cancelled and was ordered to pay the cost of the cancellation fees.


Ex-KAT-TUN medlem Akanishi Jin (27), som nyligen gift sig Kuroki Meisa (23) utan att informera agenturen tidigare, meddelade 31 mars att han officiellt avgick från Johnnys Jimusho.

Akanishi sade i ett utfärdat uttalande "Min tid med agenturen har varit  en fantastisk upplevelse och jag har lärt mig många viktiga saker, men jag är nu redo att gå vidare på egen hand. För mig och min familjs skull, kommer jag att fortsätta att göra mitt bästa. Var snälla och fortsätt att stödja mig i mina framtida aktiviteter. "

Jimushon har också släppt ett uttalande: "Det är sorgligt att se en av vår dyrbara talanger lämna oss, men vi önskar honom ändå all lycka i hans framtida projekt."

Det är inte klart hur denna händelse kommer att sammanfalla med Akanishis straff utfärdat av Jimusho bara några dagar tidigare, där Akanishis konsert tour  ställdes in och han ålades att betala kostnaden för avbokningsavgifter.




Som tur är var detta bara ett aprilskämt, men pinsamt nog kom jag bara på det nyss!!! LÄTTLURAD JO TACK!

Keitos B-DAY!!!

För många är första april en skämt dag men för alla som har någon koppling till Johnny's Entertainment... i synnerhet till Hey Say JUMP så är the first of april Keito Okamotos födelsedag!


Well... lite snabb info om honom kanske uppskattas:)

Keito Okamoto blev medlem i JE familjen 2006 efter att ha återvänt till Japan från att ha bott i England i fyra år. Och blev han medlem i Hey Say JUMP 2007. Han är en andra generations ''Johnny'' efter som hans pappa Kenichi Okamoto är en förre detta Johnny.



Han brukar kallas Jumps charmerande gitarr spelande english boy prince... han är nu 19 vårar och är accepterad till en av japans bästa internationella universitet, Sophia University där han ska studera Liberal Arts. Good luck wit that!


Och man känner sig aldrig snäll när man skriver vissa idolers födelsedagar men... erhem råkar glömma bort andra... Sorry Takaki Yuya



Well han är nu 22 vårar och i samma band som Keito. Han började som bakgrunds dansare i  JE 2004 och debuterade i JUMP 2007. Han är en av de äldsta medlemar i JUMP och har enligt mig en av de bästa rösterna i bandet.



Han har två solon Kumo no ito (spindelns tråd) och Oretatchi no seishun (vår ungdom) som är Theme sången till dramat Gokusens tredje säsong(watch it!)





Kumo no Ito~ JUMPs instrument spelande medlemar spelar sina instrument och ser man på Keito spelar gitarr :D

Gen Mishima ~

Medans jag dammsög såg jag introt till en chilensk TV-serie Gen Mishima. Det första jag tänkte var ''what spelar Chile en japansk TV-serie?'' Svaret blir tyvärr NEJ! men de spelar en väldigt action fylld chilensk serie med några japanska karaktärer.


Jag kan inte säga att serien kretsar totalt runt japan eftersom det mesta kretsar runt ungdomar i något institut som har någon speciell gen eller får den injicerad. De verkar bli upplärda att bli några slags krigare eller något.

Jag är inte riktigt säker eftersom serien redan är i sitt fjärde avsnitt... återkommer när jag har uppdaterat mig lite


Jag förstår inte hur mamma inte har berättat för mig att den här serien går på TV med tanke på att jag gillar Japan så mycket och alltid har gillat chilenska TV serier! Hennes argument var...

'' Men serien verkar så konstig'' Som svar fick hon.
'' Well, jag gillar ju japaner för att de inte är helt normala!!! Chile och Japan är  de ända som inte gör helt cliché aktiga serier!'' :(


Let's call it a day...

Dags att inviga mina nya lakan... efter några sidor i Holmes ^^ älskar böckerna!!!

RSS 2.0